Saturday, May 05, 2007

DAVET MENUSU-III

Dun gelen arkadaslarima hazirladigim menu:
.
Katmer Pogaca
Ispanakli Kol Boregi
Patatesli Dilim Borek
Kiymali Mini Pizza
Zeytinyagli Lahana Sarma
Yogurtlu Sehriye Salatasi
Kadayifli Yalanci Tavuk Gogsu
Cikolata Soslu Kek

Ilk defa yaptiklarimin tarifleri asagida. Digerlerinin tariflerine, uzerinlere tiklayarak ulasabilirsiniz. Yalnizca yogurtlu sehriye salatasinin fotografini cekmeyi unutmusum :)) Onu da daha once verdigim "makarna salatasi" tarifine uygun olarak yapabilirsiniz. Bu tarifteki tum malzemeler ayni, yalnizca makarna yerine yildiz sehriye koydum...
.
Iste tarifler...
.

PATATESLI DILIM BOREK
.


Malzemeler
.
4 Yufka
8-9 adet adet kucuk boy patates
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi sut
3 yumurta
200 gr margarin/tereyag
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Pulbiber
Tuz
. .
Yapilisi: Patatesleri haslayip rendeleyin. Yagi eritin, peyniri ezin. Butun malzemeleri buyuk bir kapta karistirin. 1. yufkayi yayin. Uzerine patatesli harctan elinizle ince bir tabaka yayin. Uzerine ikinci yufkayi serin. Yine harctan elinizle yayin. Diger iki yufkayi da ayni sekilde tekrarlayin. En uste de kalan harci surdukten sonra, hepsini birden dikkatlice rulo yapin. 1 gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra ince dilimler halinde kesin. Firin tepsisine ekmek dilimleri gibi yerlestirin, 200 derecede pembelesinceye kadar pisirin.
.
.
KIYMALI MINI PIZZA
. .
Malzemeler
.
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi siviyag
1 yumurta aki (sarisi uzerine surulecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi seker
Un
.
Ic Malzemesi
.
1 adet patates
1 adet kuru sogan
1 adet domates
1 adet yesil biber
150 gr kiyma
Tuz, pulbiber
.
Yapilisi: Yukaridaki malzemelerle yumusak bir hamur yogurun. Ayri bir kaba patatesi cigden rendeleyin, sogan, domates ve biberi kucuk kucuk dograyin. Kiymayi (cigden) ekleyin. Pulbiber ve tuzu ekleyip karistirin. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparin. Uzerine bastirin (ozellikle kenarlarini iyice inceltin, pisince kabariyor) Ortasina bir tatli kasigi ic harcindan koyup, kenarlarini buzerek kapatin. Uzerinde az bir aciklik kalsin. (piserken aciliyor) Uzerine yumurta sarisi surup 200 derecede pisirin.


CIKOLATA SOSLU KEK
.
.
Malzemeler
.
3 yumurta (oda ısısında)
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağında biraz az sıvıyağ
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
.
Uzeri Icin
.
1 paket Dr. Oetker Cikolata Sos
2,5 su bardagi sut
Hindistan Cevizi
.
Yapilisi: Yumurta ile sekeri cirpin. Diger malzemeleri de ilave edip iyice karistirin. Kare borcama dokun, 175 (350 F) derecede pisirin. Keki dilimleyin. Ayri bir tencerede cikolatasa sosu pisirin. Ara sira karistirarak sogumasini saglayin. Kek dilimlerini iki catal yardimiyla tutarak cikolata sosuna batirin. Daha sonra hindistan cevizine bulayin. Buzdolabinda soguduktan sonra servis yapin.

No comments: