Katmer pogacayi dun denedim ve cok begendim. Favori tariflerim arasina girdi. Yapilisi zor gibi gorunuyor ama inanin cok kolay...
Malzeme
1 su bardagi sut
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta (aki icine sarisi disina)
1 yemek kasigi kuru maya
1 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
Un
Ic malzemesi
Yumusak tereyag ya da margarin
Peynir
Maydonoz
Yapilisi: Ilik sut, seker ve mayayi karistirip 10 dk kabarmasini bekleyin. Ardindan diger malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur yogurun. Kabarmasini beklemeden 8 parcaya ayirin. Herbir parcayi yemek tabagi buyuklugunde acin. Daha sonra uzerlerine yumusak tereyag surerek ustuste koyun. En usttekine yag surmeyin. Hepsini birlikte yarim cm kalinligina ulasincaya kadar acin. 16 parcaya kesin. Uclarina peynir+maydonoz karisimindan koyarak sigara boregi gibi sarin ve aralikli olarak yaglanmis tepsiye dizin. 45 dk kadar bekledikten sonra uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derecede pisirin.
Malzeme
1 su bardagi sut
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta (aki icine sarisi disina)
1 yemek kasigi kuru maya
1 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
Un
Ic malzemesi
Yumusak tereyag ya da margarin
Peynir
Maydonoz
Yapilisi: Ilik sut, seker ve mayayi karistirip 10 dk kabarmasini bekleyin. Ardindan diger malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur yogurun. Kabarmasini beklemeden 8 parcaya ayirin. Herbir parcayi yemek tabagi buyuklugunde acin. Daha sonra uzerlerine yumusak tereyag surerek ustuste koyun. En usttekine yag surmeyin. Hepsini birlikte yarim cm kalinligina ulasincaya kadar acin. 16 parcaya kesin. Uclarina peynir+maydonoz karisimindan koyarak sigara boregi gibi sarin ve aralikli olarak yaglanmis tepsiye dizin. 45 dk kadar bekledikten sonra uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derecede pisirin.
No comments:
Post a Comment