Thursday, April 26, 2007

KIYMALI LAZANYA

.
Uzun sure once marketten aldigim lazanyalari ancak bugun yapabildim. Eskiden de lazanya yapiyordum ama bu sefer bir yemek sitesindeki tarifi denedim. Boylesi daha guzel oldu bence. Makarna sevenlerin lazanyaya bayilacagini dusunuyorum...
.
Malzeme
.
6 yaprak lazanya
2-3 kasik siviyag
100-150 gr kiyma
1 kucuk kuru sogan
1 adet yesil biber
1 domates
1 kasik salca
Tuz
Baharat (pulbiber, karabiber vs. dilediginiz baharatlar)
.
Besamel sos icin
1 yemek kasigi tereyag
1 dolu kasik un
1,5 su bardagi sut
Tuz
.
Uzeri icin
Kasar peyniri
.
Yapilisi: - Lazanyalari tuzlu suda makarna haslar gibi haslayin. Ayri bir tencerede sogani ve biberi kavurun. Kiymayi ilave edip iyice kavurun. Domates, salca, tuz ve baharati ekleyip domatesler yumusayincaya kadar pisirin.
- Kucuk bir tavada tereyagini eritip unu biraz kavurun. Sutu ve tuzu ekleyip katilasincaya kadar pisirin.
- Haslanan lazanyalari suzun. Bir lazanyayi alin ve firin tepsisine koyun. Kiymali harcinizi 5'e ayirin. Lazanyanin uzerine ince bir tabaka halinde kiymali harctan serin, onun uzerine de yine ince bir tabaka halinde besamel sostan surun ve uzerine diger lazanyayi koyun. Diger lazanyalari da ayni sekilde tekrarlayin. En son lazanyanin uzerine sadece kalan besamel sosu surun, onun uzerine de rende kasar serpin ve 200 derece firinda kasarlar eriyinceye kadar pisirin.
Not: Dilerseniz lazanyanin ic harcini kendi zevkinize gore degistirebilirsiniz. Ispanakli+ peynirli ya da mantarli+kiymali da son derece lezzetli oluyor.

No comments: