Sunday, April 15, 2007

KADAYIFLI YALANCI TAVUK GOGSU






Tarif "Hasmutfak"tan... Cok leziz bir tatli oldu. Sadece kadayifi kavurma islemi biraz uzun suruyor (15-20 dk kadar).. Onun disinda hicbir zorlugu yok ama sonucta ortaya cikan lezzet icin deger gercekten de...

Ben tarifi yarim olcu yaptim. Asil olcu kare buyuk borcama gore... Dilimledikten sonra fotografini cekemedim, dilimli fotograf "hasmutfak"tan. Benim ki de aynen boyle gorunuyordu...


Malzeme
150 gr kadayif
1/2 su bardagi seker
1/2 su bardagi siviyag
1/2 su bardagi ceviz
1 lt sut
1 su bardagi un
1 su bardagi seker
125 gr margarin ya da tereyag
1 paket vanilya
Yapilisi: Siviyagi teflon tencereye dokun ve kadayifi ve sekeri iyice kizarana kadar kavurun. (Kavururken kadayiflar parcalaniyor) Icine dovulmus cevizleri ilave edip karistirin. Daha sonra kadayiflarin yarisini kare borcama yayin. Bu arada ayri bir tencerede yagi eritin, unu 1-2 dk kavurun. Sekeri ve sutu ekleyip katilasincaya kadar pisirin. Altini kapatip vanilyayi ilave edin. Muhallebi puturlu olursa 2-3 dk blenderdan gecirin. Daha sonra kadayifin uzerine dokun. En uste de kalan kadayiflari yayin. Buzdolabinda soguduktan sonra servis yapin.

No comments: