Thursday, April 12, 2007

FASULYE DIBLESI



Yillar once bir ev gezmesinde yiyip tadina doyamadigim bu dibleyi, internette bir sitede gorunce hemen denedim. Bu arada adini da yeni ogrendim. Pirincle kendi suyunda yapilan sebzelere "dible" deniyormus:)) Cayin yanina yapilabilecegi gibi, yemek davetlerinde zeytinyagli olarak da yapilabilir. Sarimsakli yogurtla servis etmenizi tavsiye ederim.
.

.Malzeme.

500 gr taze fasulye
1 buyuk bas sogan
1 domates
1 cay fincani pirinc
1 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi seker
Karabiber, pulbiber
.

Yapilisi: Sogani zeytinyagda kavurun. Kabugu soyulup, kup kup dogranmis domatesi ilave edin. Ardindan tuz, baharat ve kucuk kucuk dogradiginiz fasulyeleri ilave edip karistirin. Uzerine yikadiginiz pirincleri yayip, cok kisik ateste pisirin. Eger suyunu ceker de hala diri kalirsa bir miktar su ilave edip pisirmeye devam edin. Fasulye ve pirinc pistiginde altini kapatip, karistirin. Soguk olarak servis edin.


No comments: