Sunday, April 08, 2007

ACMA BOREK



Portakal Agaci Forumu'nda okudugum bir tarif... Deneyenler o kadar ovmusler ki merak ettim ve hemen denedim. Hakikaten de cok guzel bir tarif, yumusacik bir borek oluyor. En guzel yani hamurunun cok kolay acilmasi. Hamur acmayi bilmeyip de ogrenmek isteyenlere ilk deneme icin banko bir tarif bence... Ben boregi ispanakli ve yarim olcu yaptim. Siz istediginiz ic harcini kullanabilirsiniz. Yarim olcu ile fotograftaki gibi iki parca cikti.
.
.
Malzemeler
.
1 bardak yogurt
1 bardak sut
1 bardak sıvı yag
1 yemek kasigi kuru maya
1 tatli kasigi tuz
Un
.
Ic Malzemesi
.
1/2 kg Ispanak
Peynir
Siviyag
Pulbiber
.
.
Yapilisi: Boregi ispanakli yapacaksaniz once ispanaklari yikayin, dograyin ve kisik ateste biraz oldurun. Dilediginiz miktarda peynir (ya da arzu ederseniz kavrulmus kiyma), siviyag ve pulbiberi ekleyip karistirin. (peynir oldugu icin tuz koymuyorum) Diger malzemelerle yumusak bir hamur yogurun. 6 bezeye ayirin. Her bir bezeyi acabildiginiz kadar ince acin. (Yamuk da olsa ziyani yok) Uzerine 1 yemek kasigi siviyag gezdirin. Ortadan ikiye kesin. Kestiginiz kisma gelecek sekilde ic harcinizi uzunlamasina yayin ve rulo yapin. Ruloyu yaglanmis tepsiye ortadan baslayacak sekilde kivirarak yerlestirin. Diger bezeleri de ayni sekilde yapip, biten uca gelecek sekilde sarmaya devam edin. Dilerseniz yuvarlak tepside butun hamurlari sararak devam edebilirsiniz ya da benim yaptigim gibi ayri ayri birkac yuvarlak elde edebilirsiniz. Uzerine yumurta sarisi surup 200 dercede pisirin. Kucuk yuvarlaklar yaparsaniz asagidaki gibi ucgen dilimler halinde servis edebilirsiniz.
.

No comments: