Tuesday, April 15, 2008

CIKOLATA SOSLU TOP KEK


Kakaolu kekleri gecen hafta icinde yaptim. Sonra kuru kuru olmasin diye, tadini cok begendigim "Aglayan Pasta"nin uzerindeki cikolata sostan yapip birer kasik uzerlerine doktum. En ustune de hindistan ceviziyle kar tanesi sekli yaptim. Ortaya bu sirin pastaciklar cikti...

Malzemeler

Keki icin
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
½ su bardagi siviyag
½ su bardagi sut
3 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardagi un
.
Cikolata sosu icin
½ su bardagi sut
½ su bardagi su
1 dolu yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi kakao
1,5 kahve fincani seker
1 yemek kasigi zeytinyag

Yapilisi: Yumurta (mumkunse oda sicakliginda) ve sekeri mikserle kopurene kadar iyice cirpin. Sut, yag ve kakaoyu ilave edip tekrar karistirin. Kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin. Yavasca karistirin. (Unu yavas yavas ekleyin. Minik kekler olduklari icin oldukca sivi kivamli bir karisim olmali ki yumusak olsun) Muffin kaliplarina ikiser kasik kadar paylastirin. (Yaklasik 19-20 adet cikiyor) 175 derecede 15-20 dk kadar pisirin.
.
Ayri bir tencerede cikolata sosunu pisirin. Keklerin uzerine 1’er kasik sosu duzgunce yayin. Soguduktan sonra uzerini dilediginizce susleyin. (Ben kar tanesi seklini internetten bulup ciktisini aldim. Daha sonra seklin ortasini maket bicagiyla cikardim. Baska sekillerle, baska tatlilarinizi da bu sekilde susleyebilirsiniz)


No comments: