Monday, May 28, 2007

RULO POGACA



Gecen hafta bir sitede gordugum bu pogacalari, acma tarifindeki hamur malzemelerini kullanarak denedim. Tadi normal mayali pogacadan cok farkli degildi, sadece goruntusu hosuma gitti. Maksat degisiklik olsun:))
.
Malzemeler
.
2 yumurta (sarıları ayrılacak)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
4 yemek kasigi şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş ya da 2 tatli kasigi kuru maya
6,5-7 su bardağı un
.
Ici & Uzeri icin
100 gr kadar beyaz peynir
Maydonoz
Yumusak tereyag/margarin
Yumurta sarisi
.
Yapilisi: Malzemeleri karıştırıp en son unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yogurun. Hamur leğenin kenarından ayrılmaya başladığı zaman un eklemeyi kesin. Hamurun üzerini örtüp, ılık bir yerde hamurun iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın. (ben yaklasik 1 saat beklettim). Mayalanan hamuru uce ayirin. Her bir parcayi olabildigince ince acin. Uzerine yumusak tereyag surun. Bohca katlar gibi dort kenarini ust uste gelecek sekilde katlayin. Kapattiginiz her kenarin uzerini de yaglayin. Sonra oklavayla kare seklinde olacak sekilde tekrar acin. (3-5 dk buzlukta bekletirseniz daha kolay acarsiniz) Uzerine peynir+maydonoz karisimi serpin. Rulo yapin. Rulodan 1 parmaktan daha kalin olacak sekilde dilimler kesin. Kestiginiz kisim tepsiye gelecek sekilde firin tepsisine yerlestirin. Yanlarina ve uzerine yumurta sarisi surun. Daha sonra 15-20 dk kadar tekrar bekletin. Tepsiye aralikli dizmeyi unutmayin, piserken genisleyecekleri icin birbirlerine girebilirler. Son olarak 200 derecede uzeri kizarincaya kadar pisirin.

No comments: