Saturday, March 29, 2008

POFUDUK SANDVIC EKMEKLERI

.
Bu sabah kahvalti icin yaptigim minik ekmekler nefis oldular. Tarif cok siradisi degil ama lezzeti cok hosumuza gittiginden yayinlamak istedim. Bundan sonra sikca yapacagim tariflerin arasinda yerini aldi... Arasina zevkinize gore birseyler koyup yemek icin ideal. Ben peynir+domates+maydonoz uclusunu tercih ettim...
.
Malzemeler
.
5 su bardagi un
1 yumurta ( aki icine sarisi uzerine)
100 gr eritilmis tereyag ya da 1 su bardagi siviyag
1 su bardagi sut
1 su bardagi su
1 yemek kasigi kuru ya da 1 kup yas maya
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
.
Yapilisi: Sutu ilitin. Icerisine mayayi ve sekeri koyup 10 dakika kadar kabarmasini bekleyin. Su haric diger malzemeleri ekleyip yogurmaya baslayin. Aldigi kadar ilik su ilave edip elinize yapismayacak bir hamur elde edene kadar iyice yogurun. Agzini kapatip 45 dakika kadar kabarmasini bekleyin. Kabardiktan sonra hamuru 20 parcaya bolun. Herbir parcayi duzgunce yuvarlayin. Yaglanmis tepsiye dizip uzerine yumurta sarisi surun. Dilerseniz susam ve corekotu serpin. Bir muddet tepside mayalanmasi icin bekleyin. (15 dk kadar) Aceleniz varsa firini bir miktar isitip ilik firinda 5 dk bekletin. 200 derecede (400 F) uzeri kizarana kadar pisirin.
.
Not: Una ilave edeceginiz suyun olcusu belirttigimden farkli olabilir cunku her unun su alma kapasitesi degisiyor. Ozellikle Amerika'daki unlar Turkiye'dekilere gore oldukca farkli.
.

No comments: