Saturday, March 01, 2008

PEYNIRLI KUS YUVASI

.
Agizda dagilan, kolay bayatlamayan, oldukca lezzetli bir pogaca. Ama ben en cok goruntusunu begendim...
.
Malzemeler
.
Hamuru icin
2 yumurta
100 gr yumusak margarin/tereyag
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
2 cay kasigi tuz
Aldigi kadar un
.
Uzeri icin
200gr beyaz peynir
Maydanoz
1 yumurta aki
.
Yapilisi: Hamur malzemeleriyle kulak memesi kivaminda yumusak bir hamur yogurun. Ayri bir kabin icinde peyniri ezin, ince dogradiginiz maydonoz ve yumurta akiyla karistirin. (yumurta sarisini uzeri icin ayirin) Hamuru tezgahin uzerine koyup oklavayla acin. (Cok ince olmasin kuru olur. Elinizle actiginiz pogaca kalinliginda olmasi yeterli) Bir bardak yardimiyla yuvarlaklar kesin. (Ben buyuk boy cay bardagi kullandim) Kestiklerinizi yaglanmis tepsiye yerlestirin. Kalan hamuru elinizle toparlayip tekrar acin. Yine ayni bardakla yuvarlaklar kesin. Daha sonra bir kapak yardimiyla bu yuvarlaklarin da ortasini cikarin. Tepsiye yerlestirdiginiz hamurlarin uzerine duzgunce yerlestirin. Hamur bitene kadar ayni sekilde tekrarlayin. Hepsi bittikten sonra, ortalarina peynirli karisimdan birer tatli kasigi koyun. Kenarlarina yumurta sarisi surerek 200 dercede (400 F) pisirin.

No comments: