Saturday, January 19, 2008

ELMALI RULO KURABIYE




Bozulmak uzere olan 3-4 elmayi degerlendirmek icin yaptigim kurabiyeler oldukca lezzetli oldular. Ozellikle orjinal tarifte de belirtildigi gibi, karamelize olmus elmalarin tadi, kurabiyeye degisik bir lezzet katti gercekten de... Tarif teatime'dan...






Malzemeler
.
Hamuru icin

1 cay bardagi siviyag
Yarım çorba kaşığı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu ( iki cay kasigi)
Yarım çay bardağı yoğurt
Un
.
Ic Harci

3 adet orta boy elma
1 cay baradgi toz seker
Dovulmus ceviz
Tarcin
Kuru üzüm (ben kullanmadim)
.
Yapilisi: Hamur malzemeleriyle yumusak bir hamur hazirlayin. (Hamur siviyagla yapildigi icin yumusak bir kurabiye elde ediliyor. Eger daha sert ve agizda dagilan bir kurabiye yapmak istiyorsaniz siviyag yerine 125 gr margarin ya da tereyag kullanin.) Hazirladiginiz hamurun uzerini kapatip icini hazirlayana kadar dinlenmeye birakin.
.
Elmalari rendeleyin. Sekerle birlikte orta ateste pisirin. Biraz ilidiktan sonra ceviz ve tarcini (varsa kuru uzumu) ilave edin.
.
Hamuru oklava yardimiyla acabildiginiz kadar iterek acin. Uzerine elmali harci esit sekilde surun ve siki bir rulo yapin. Daha sonra rahat dilimleyebilmek icin 15-20 dk kadar buzlukta bekletin. (aksi taktirde dilimlerken parcalanabilir) Hamuru buzluktan cikardiktan sonra cok ince olmayacak sekilde dilimleyin. 175 derecede (350 F) pembelesinceye kadar pisirin. Ilidiktan sonra uzerine pudra sekeri serpin.

No comments: