Wednesday, January 23, 2008

KARNI YARIK POGACA

.
En sevdigim yiyeceklerden biri pogaca...Kahvaltida, disarida, acikinca atistirmak icin ideal, yapimi kolay ve lezzetli. Bu pogacayi da bu aralar yemek bloglarinda sikca rastladigim bir sekilde yaptim. Gerci benimkilerin karinlari pek yarik olmadi, kabarinca kapandilar ama neyse:))
.

.
Malzeme

.
2 yumurta (birinin sarisi uzeri icin ayrilacak)
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi sivi yag
125 gr oda sicakliginda tereyag ya da margarin
1 tatli kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
Un

.
Ic Malzemesi

Peynir
Maydonoz
.
.

Yapilisi: Hamur malzemeleri ile yumusak bir hamur yogurun. Hamuru tezgahin ustune alip, pogaca kalinliginda olacak sekilde oklava yardimiyla acin.

.

.

.
Agzi genis bir bardakla yuvarlaklar kesin. (Elinizle pogaca yapar gibi de yuvarlaklar acabilirsiniz, ben duzgun olsun diye bardakla kesmeyi tercih ettim) Iki ucundan bicakla kesik atin, orta kismina uzunlamasina peynir+maydonoz karisimindan koyun.
.

.

.



.

.

Soldaki ucunu tutup, sagdaki kesigin icinden gecirin. Ortasini parmaginizla olabildigince genisletin. Yaglanmis tepsiye dizip, uzerine yumurta sarisi surun ve 200 derecede (400 F) uzeri kizarincaya kadar pisirin.

No comments: