Saturday, November 03, 2007

PEYNIRLI NOKUL



Aslinda hashasli yapilan nokulu hashas bulamadigim icin peynirli denedim. Ustu kitir alti yumusacik bir borek oldu...
.
Malzemeler
.
2 su bardagi un
2 tatli kasigi kuru maya ya da 1 kup yas maya
Ilik su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
5 kaşık siviyag
Beyaz peynirli-maydonozlu iç
1 yumurta sarısı
.
Yapilisi: Mayayi ve sekeri ilik suyla karistirip 5-6 dk bekleyin. Ardindan unu ve tuzu ilave edip yumusak bir hamur yogurun. Uzerini kapatip 1 saat kadar mayalanmasini bekleyin. Kabaran hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alarak yarım cm kalinliginda acin. Uzerine 5 kasik siviyagi surup maydonozlu-peynirli ici yayin. Daha sonra rulo yapin. rulodan 2-3 parmak genisliginde parcalar kesip yumurta kestiginiz kismi sarisina batirin ve tepsiya yanyana dizin. Onceden isitilmis 200 derecede (400 F) pisirin.

No comments: