Friday, October 05, 2007

ORGULU TATLI

.
.
Tatli denemelerim son hiz devam ediyor. Uzun sureden beri denemek istedigim bu tatli yine portakal agaci'ndan... Oldukca guzel bir tatli oldu. Aslinda tadi kalbura bastiya cok benziyor ama sekli ilginc geldi bana. Bu arada fotograf sizi yaniltmasin, tatlilari koydugum tabak oldukca kucuk boyutta. Tatlilardan herbiri 1,5 kalbura basti buyuklugunde falan oluyor. Orgu sekli vermek biraz zaman alsa da kesinlikle zor degil. Deneyeceklere kolay gelsin...
.

Malzemeler
.
100 gr erimis tereyag ya da margarin (yaklasik 1/2 su bardağı)
1/2 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
.
.
İç Malzemesi
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz içi
.
Şerbeti Icin
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
limon suyu
.
Yapilisi: - Seker ve suyu bir tencerede kaynatin. Kaynamaya basladiktan sonra 5-6 damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatin. Altini kapattiktan sonra sogumaya birakin. (Mumkunse buzdolabina koyun, iyice sogusun)
.
- Yukaridaki malzemelerle yumusak bir hamur yogurun. Hamurdan yumurta kadar bezeler alin, oklava yardimiyla biraz acin. (cok ince olmayacak) Kenarlarina yatay sekilde 4-5 cizik atin. Ortasina uzunlamasina bolca ceviz ici serpin. Ustten baslayacak sekilde sagli sollu kestiginiz parcalari kapatip orgu sekli verin. (yapilisini gormek icin buradaki orgu pogacadan faydalanabilirsiniz) 190 derecede ( 375 F) pembelesinceye kadar pisirin. Firindan cikar cikmaz soguk serbeti uzerine gezdirin.

No comments: