Turkiye'deyken oldukca sık yaptigim bir tatli... Burada da birkac kez yapmistim ama siteye koymak kismet olmamisti. Gecen hafta gelen misafirlerime yapip ovgu alinca bu kez unutmayayim dedim. Sanirim en cok tarifini verdigim tatli budur. Yapilisi zor gorunuyor ama asagida belirtecegim birkac puf noktasina uyarsaniz eminim cok kolay olacak...
.
Malzemeler
.
5.5 su bardagi sut (1 lt'den cok az eksik)
125 gr margarin
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 paket vanilya
1 paket kakaolu biskuvi
Dovulmus ceviz ici
Tarcin
2 adet muz
.
Yapilisi: Margarini eritip unu kokusu gelinceye kadar kavurun. Seker ve sutu de ilave edip katilasincaya kadar pisirin. Vanilyayi da ilave edip altini kapatin. Biraz soguduktan sonra 3-4 dk blenderdan gecirin. Biskuvileri blenderda un gibi olacak sekilde cekin. Buyuk firin tepsisinde duzgunce yayin. Muhallebiyi de biskuvinin uzerine yayin. Uzerine ceviz ve tarcini serpip en az yarim saat donmasini bekleyin. Donduktan sonra 4x5 ebatinda kesip ortasinda kalem gibi kestiginiz muzlardan yerlestirin. Spatula yardimiyla rulo yapin. Arada catlayan yerleri olacaktir, oralari kalan biskuvi kirintilariyla doldurun. Buzdolabinda soguduktan sonra servis yapin.
.
Not: 1) Tepsi Turkiye'de kullanilan buyuk firinlarin tepsisi. Tepsiniz kucukse olculeri ona gore yariya indirebilirsiniz.
.
2) Muhallebinin kivami cok onemli. Oldukca kati bir kivami olacak ama cok kati olursa catlayip ikiye ayrilabilir, cok civik olursa da rulo yapamazsiniz. Olculere tam uyarsaniz sorun cikmayacaktir.
No comments:
Post a Comment