Friday, August 24, 2007

GARNITURLU HASAN PASA KOFTE




Bu kofteyi gecen aksam misafirlerime yaptim. Benim cok sevdigim ikili, yani patates puresi ve kofte bir araya geldiginden bu yemegi cok seviyorum:)).
.
Malzemeler
.
Kofte Icin
500 gr koftelik kiyma
2 adet sogan (rendelenmis)
1 dis sarimsak (dovulmus)
2 dilim ekmek ici
1 yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu
1 yemek kasigi yogurt
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi pulbiber
1 tatli kasigi kimyon
.
Patates Puresi Icin
4 orta boy patates
1/2 su bardagi sut
1 yemek kasigi tereyag
1 tatli kasigi tuz
.
Uzeri icin
Haslanmis havuc, bezelye ve misir
2-3 yemek kasigi kasar rendesi
. .
Yapilisi: Koftelik malzemeleri iyice yogurun. (kabartma tozu ve yogurt koftenin yumusak olmasini sagliyor) Yumurta buyuklugunde parcalar alip yuvarlayin ve ortasina elinizle bastirarak iyice cukurlastirin ve tepsiye dizin. 200 derecede bu sekilde pisirin. Ayri bir tencerede pataesleri soyup haslayin. Sicakken iyice ezin. Tencerenin dibinde tereyagini eritip ezdiginiz patatesi, sutu ve tuzu ilave edip iyice karistirin. Pisen koftelerin icini pure ile duzgunce doldurun. Haslayip kucuk kucuk dogradiginiz havucu, bezelyeyi ve misiri da tepsiye ilave edin. Uzerlerine salcali su gezdirip tekrar firina verin. Servis yapmadan once uzerlerine kasar rendesi serpip tekrar firina surun. Kasarlar eridikten sonra servis yapabilirsiniz.

1 comment:

bilgen said...

Bu kofteleri bir yerden hatirliyoruz galiba.... Evet o misafirler bizdik... gercekten kofteler sahane olmustu ellerine saglik

Bilgen-Mukerrem