Saturday, July 07, 2007

CILEKLI YAS PASTA

.
Iyi bir yas pasta uzerine tatli tanimam.. Yas pastalar icinde favorim de cilekli ya da visneli olani... Malesef Amerika'da visne yok. Ama cilek bol. Ben de cilek mevsimi gecmeden hemen yas pasta yapayim dedim... Bu aralar o kadar cok yas pasta yaptim ki uzman oldum diyebilirim. Eger asagida belirttigim puf noktalarina uyarsaniz cok guzel bir kek elde ediyorsunuz. Tecrubeyle sabit...
.
.
Malzemeler
.
Keki icin
4 yumurta
4 fincan seker
1 fincan siviyag
1 fincan sut
1 paket kabartma tozu
Portakal ya da limon kabugu rendesi
4-5 fincan un
.
Kremasi icin
2 su bardagi sut
1 cay bardagi seker
1 yemek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta
1 paket vanilya
1 yemek kasigi tereyag ya da margarin
.
Uzeri ve ici icin
Cilek (ya da istenen diger meyveler)
1/2 paket kremsanti
1 cay bardagi sut
Hindistan cevizi
.
Yapilisi: - Sekerle yumurtayi iyice cirpin. (Yumurtalar ve sut mutlaka oda sicakliginda olmali.) Sut, yag, portakal kabugu rendesini ilave edip tekrar karistirin. Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Hatta mumkunse ikinci kez elekten gecirin. Kekin kivaminin cok sivi ya da kati olmamasina dikkat edin. Sivi olursa ici pismez, kati olursa cok sert oluyor. 175 derecede (350 F) pisirin.
.
- Kek pistikten sonra uzerine bir havlu ortup bir muddet dinlendirin.
.
- Ayri bir tencerede krema malzemelerini karistirin ve pisirin. Yag ve vanilyayi en son krema pistikten sonra ilave edin ve altini kapatin. Arada bir karistirin. Puturlu bir krema olduysa blenderdan gecirin.
.
- Keki kaliptan cikarin. Ikiye kesin. Ilk kati portakal suyu, sekerli+limonlu su ya da herhangi bir recelin suyunu sulandirip bunlardan herhangi biriyle islatin. Uzerine kramanin yarisini surun. Bolca cilek yayin. Ikinci kati da ayni sekilde islatin ve kremayi yayin.
.
- Keki buzdolabinda soguttuktan sonra 1/2 paket kremsantiyi 1 cay bardagi soguk sutle cirpin ve pastanin uzerine ince bir tabaka halinde surun. (Kremsanti pastanin goruntusu acisindan onemli, arzu etmiyorsaniz kullanmayabilirsiniz)
.
- Uzerini meyvelerle ve hindistan ceviziyle susledikten sonra soguk olarak servis yapin.

No comments: