Sunday, March 18, 2007

ISPANAKLI VE KASARLI PIDE


Corum'da pazar kahvaltilarinin vazgecilmezi ispanakli pideleri ben de bu pazar kahvaltisi icin yaptim. Birkac tanesini de kasar peyniriyle denedim. Her ikisi de cok guzel oldu. Tarif mutfakguncesi 'nden...
.
.
Malzemeler
.
250 gr ispanak
1 orta boy sogan
3 yemek kasigi siviyag
100 gr kiyma
Tuz
Karabiber, pulbiber
.
.
Hamuru için
.
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı kurumaya veya 2 fındık büyüklüğünde yaşmaya
1 tatli kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
.
.
Yapılışı: Kiymayi siviyagla kavurun. Sogani, yikayip dogradiginiz ispanaklari, baharati ve tuzu ekleyin ve tencerenin altini kapatin. Ayri bir kapta maya ve ilik suyu karistirip 10 dk bekleyin. Un ve tuzu da ilave edip iyice yogurun. Hamuru 6 parcaya bolun. Her parcayi elips biciminde 5 mm kalinliginda acin. Ortasina uzunlamasina ispanaklari koyup, kenarlarini ortaya dogru kivirin. Yaglanmis tepsiye dikkatlice yerlestirin. Yarim saat dinlendirin. 200 derece firinda uzeri hafif pembelesinceye kadar pisirin. (Fazla kizarirsa pide kuru oluyor) Firindan cikinca uzerini tereyagla yaglayin. Uzerini bir bezle orterseniz pide daha yumusak olacaktir.

No comments: