Tuesday, February 13, 2007

PEYNIRLI AY COREGI


Agizda dagilan lezzet... Bir gun onceden yapip buzdolabina koydum taze olsun diye ertesi gun pisirdim. Pisirdikten sonra da derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Cikarip isittiginizda yeni pismis gibi oluyor...
.
Malzeme
1 paket yumusak margarin
3 yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi siviyag
1 yumurta (aki icine, sarisi disina)
1 kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
Un
Beyaz peynir
.
Yapilisi: Peynir haric tum malzemelerle yumusak bir hamur yogurun. Hamuru 6 esit parcaya ayirin. Herbir parcayi 20 cm capinda acin. Dorde kesip uclarina peynir koyun ve sigara boregi gibi rulo yapin. Hafifce kivirarak ay sekli verin ve yaglanmis tepsiye dizin. Butun hamuru ayni sekilde yaptiktan sonra uzerlerine yumurta sarisi surun. Susam serpin ve 200 derecede uzeri pembelesinceye kadar pisirin.

No comments: