Ana yemek icin farkli bir alternatif...
Malzeme
1 adet patlican
2 adet domates
Yesil biber
2 dis sarimsak
Koftesi icin
250 gr kiyma
1 yumurta
1 adet kuru sogan
1 yemek kasigi zeytinyag
1 cay kasigi kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi pul biber
1 tatli kasigi kimyon
Bayat ekmek ici
Kizartmak icin
Aycicek yagi
Yapilisi: Patlicani alacali soyup kup kup dograyin ve kizartin. Ayri bir kapta kofteyi yogurun. (Kabartma tozu koftenin yumusak olmasini sagliyor) Kofteleri findik buyuklugunde yuvarlayin ve kizartin. Biber, sarimsak ve domatesi az yagda kavurun. Tuz ve istege gore biraz pulbiber ekleyin. Patlicanlari ve kofteleri borcamda karistirin uzerine domatesli sosu dokun. (Domates yeterince sulu degilse uzerine 1 cay bardagi kadar kaynar su gezdirin) 200 derecede 20 dk kadar pisirin.
No comments:
Post a Comment