Tavukla cok aram yoktur ama bu halini cok severek yedim. Hazir nugetlerin icine ne koyuldugu belli olmadigindan evde yapmak daha uygun diye dusunuyorum. Bu olculerle 15 adet nuget cikti.
.
Malzeme1 adet tavuk gogsu
1 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi un
1/4 su bardagi sut
1/2 su bardagi kasar peyniri rendesi
Karabiber
1 dis sarimsak
Tuz
Kizartmak icin
1 yumurta
Galeta unu
Siviyag
Yapilisi: Tavuk gogsunu haslayin, kucuk kucuk didin ya da blenderdan gecirin. Ayri bir tavada yagi ertin, unu kavurun, sutu ilave edip kati bir hamur pisirin. Tavugu, dovulmus sarimsagi, tuz, karabiber ve kasar peyniri rendesini ilave edip iyice yogurun. Elinizle ufak silindir sekli verip once yumurtaya sonra galeta ununa bulayip kizgin yagda kizartin.
.
Not: Nugetleri onceden hazirlayarak derin dondurucuya koyup daha sonra yumurta ve galeta ununa bulayarak kizartabilirsiniz. Taze yapilandan hicbir farki olmuyor.
No comments:
Post a Comment