Son pazar alisverisimizde Serdar bir kasa elma alinca curumesin diye degerlendirmelere basladim. Artik sitede surekli elmali tarifler gorurseniz sasirmayin:)
.
Kek bizim her zaman severek yedigimiz bir yiyecek. Hatta bugun sinif arkadasim Japon Tomoko bir sohbet sirasinda keki sevdigimi ogrenince bana haftaya Japonlarin ozel bir kekini getirecegini soyledi. Simdi kara kara dusunuyorum ya balikli kek falansa diye :)) Adamlarin herseyi balikli... Yesen bir turlu yemesen bir turlu. Artik napalim kirmamak icin yiyecegiz. Deneyimlerimi sizinle paylasirim artik:))
.
Gelelim kekin tarifine. Kek klasik bir kek ama icine bolca elma, uzum ve ceviz koyunca oldukca lezzetli oldu. Bir gunde tukettik.
.
Malzeme:
.
2 yumurta
2 Fincan Seker
1 Fincan Siviyag
2 Kasik Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
3 Fincan Un
1 Buyuk Boy Elma
Ceviz
Kuru Uzum
2 Cay Kasigi Tarcin
.
Yapilisi: Yumurtayi sekerle iyice cirpin. Sirasiyla diger malzemeleri ekleyin. En son unu ekledikten sonra, elmayi soyup kup kup dograyin ve kek hamuruna katin. Dilediginiz miktarda dovulmus ceviz, kuru uzum ve tarcini ekledikten sonra kucuk borcama dukun ve 175 derecede pisirin. Dilerseniz uzerini hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment