Tuesday, October 17, 2006

ISPANAKLI GOZLEME


Benim en sevdigim yiyeceklerden biri, ispanakli gozleme... Annem gercekten guzel yapar. Tabii Turkiye'deyken anneme guveniyordum, buraya gelince is basa dustu. Boylece hamur acma denemeleri yapmaya basladim. Aslinda hic de zor birsey degilmis. Yapmak isteyenlerin kesinlikle denemelerini tavsiye ederim. Ogrenmek isteyenlere nasil acilacagi konusunda tuyo vermeye de hazirim.
....
Gozlemelerim gercekten guzel oldu, anneminkine benzedi desem anneme haksizlik etmis olur muyum acaba:)) Ama gercekten benzedi:))
....
Malzemeler:
...
Hamuru Icin:
6 kahve fincani un
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi kuru maya (yas maya da olabilir)
Su
.
Ici Icin:
Yarim kilo ispanak
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1 buyuk bas kuru sogan
Pulbiber
Zeytinyag
Cok az tuz
.
Yapilisi: Un, tuz, maya ve suyu karistirarak yumusak bir hamur elde edinceye kadar yogurun. 6 fincan undan 6 adet kucuk gozleme cikti. Dilerseniz orantili bir sekilde sayiyi artirabilirsiniz. Hamuru iyice yogurduktan sonra yumurtadan biraz buyuk bezelere ayirin. Bu arada ayri bir kapta dogradiginiz ispanaklarla, ince dogranmis kurusogan, peynir, pulbiber, zeytinyag ve tuzu karistirin. Peynir tuzlu oldugundan cok fazla tuz atmayin. Hamuru unlayarak olabildigince ince acin, yarisina ispanakli icten koyup kenarlarini iyice kapatin. Teflon tavada iki tarafini pisirin. Pistikten sonra dilerseniz tereyagla yaglayin.
.
Not: Dilerseniz patatesli, kiymali ya da peynirli ic ile de yapabilirsiniz.

No comments: