Monday, October 23, 2006

CORUM MANTISI


Corum'da Ramazan deyince akla ilk manti gelir. Hic bikmadan her aksam manti yiyen bir suru aile var. Ramazan gelmeden once konu komsu toplanip manti bukerler. Kimi bos manti yapar, kiymayi sonradan pisirirken kavurur koyar. Ben kiymayi mantinin icine koymayi tercih ettim. Corum Mantisi, bilinen mantinin aksine salcali suda piser, uzerine sarimsakli yogurt dokulur. Ayrica, bukme islemi bittikten sonra firinda bir miktar kizartilir. Ben bu sekilde yogurtlu mantidan daha cok sevdim ve digerine gore daha az sisiriyor.
.
Malzemeler:
.
2 su bardagi un
1 yumurta
Tuz
Ilik su
Kiyma
Kurusogan
Karabiber
Salca
Sarimsakli yogurt
.
Yapilisi: Un, yumurta, tuz ve su ile olabildigince sert bir hamur yogurun. Ayri bir kapta ince dogranmis kurusogan, kiyma. karabiber ve tuzu iyice karistirin. Hamuru olabildigince ince acin. Kucuk kareler halinde kestikten sonra ortalarina ufak kiyma parcaciklari koyun. Karenin iki ucundan tutarak ortada birlestirerek sekil verin. Buktugunuz mantilari firinda biraz kizartin. Ayri bir tencerede 1 kasik tereyagini eritin, 1 tatli kasigi tuz ile 1 kasik domates salcasini kavurun ve kaynar su ekleyerek kaynamaya birakin. Firindan cikan mantilari salcali suda yumusayincaya kadar pisirin. Uzerine sarimsakli yogurt dokerek servis yapin.
.
Not: Malzemeler 4 kisilik.

No comments: