Friday, May 16, 2008

FINDIKLI TATLI

.
.
Gectigimiz gunlerde bir arkadasimiza aksam yemegine davetliydik. Oraya goturmek icin bu tatliyi yaptim. Agizda dagilan, sekerpare tadinda bir tatli. Tarifin orjinali findikli ve ama siz dilerseniz cevizli de yapabilirsiniz. Ben Turkiye'den gelen findiklarimi kullandim. Malum burada findik cok bulunmuyor... .
Bu olculerle 40-45 adet kadar tatli cikiyor...
.
Malzemeler
.
Hamur icin
250 gr yumusak margarin ya da tereyagi
2 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi siviyag
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi dovulmus findik
3 su bardagi un
..
Serbeti icin
2,5 su bardagi toz seker
2,5 su bardagi su
1/4 limonun suyu
..
Yapilisi: Oncelikle serbeti kaynatin. Kaynamaya baslayinca limonu sıkın. (Serbetin olup olmadigini anlamak icin cay kasigiyla tirnaginizin uzerine kucuk bir damla damlatin. Dagilmiyor, top gibi kaliyorsa olmus demektir.) Serbet olduktan sonra sogumaya birakin, hatta buzdolabina koyun ki iyice sogusun. Hamur malzemeleriyle unu azar azar ekleyerek yumusak bir hamur yogurun. (En son findigi ekleyin) Hamurdan buyukce bir parca koparin, tezgahin uzerinde oklava buyuklugunde yuvarlayin. 2-3 cm'lik parcalar kesin. Yaglanmis tepsiye dizin. Uzerlerine bicakla iki cizgi yapin. 180 derecede (350 F) uzeri kizarincaya kadar pisirin. Firindan cikardiktan sonra 2-3 dk bekleyin ve serbeti dokun. (Serbeti dokmeden once butun tatlilari ters cevirin ki ust kismi da iyi ceksin. Bir muddet sora tekrar duzeltin.) Afiyet Olsun...

No comments: