Sanirim cikolata seven herkesin sevdigi bir lezzet cikolata toplari... Ben de cok severim... Yapimi cok kolay oldugu gibi mozaik pasta gibi buzlukta iyice donmasina da gerek yok, biraz sogumasi yeterli...
.
Malzemeler
.
500 gr petibör bisküvi
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
125 gr tereyağ/margarin
1 paket vanilya
500 gr petibör bisküvi
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
125 gr tereyağ/margarin
1 paket vanilya
1 portakal kabugu rendesi (arzu edilirse)
1/2 su bardagi dovulmus ceviz
1/2 su bardagi hindistan cevizi (bulamak icin)
.
Yapilisi: Portakal kabugu rendesini biraz suda kaynatip aci suyunun cikmasini saglayin. Yagi eritin. Sutu de ilave edip iyice isitin. Daha sonra sekeri ilave edip erimesini saglayin. En son kakaoyu da ekleyip iyice karistirin ve ilimasini bekleyin. Daha sonra karisima cevizi, vanilyayi, portakal kabugunu ve elinizla parcaladiginiz biskuvileri ilave edip yogurun. Bu asamada tadina bakarak sekeri eksik gelirse biraz pudra sekeri ilave edebilir ya da fazla gelirse kakao ilave edebilirsiniz. Daha sonra ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin ve hindistan cevizine bulayin. Dilerseniz kurdan saplayarak, buzdolabinda soguduktan sonra servis yapin.
.
Not: Kakao yerine 1 kare bitter cikolatayi benmari usulu eriterek de kullanabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment