Monday, December 03, 2007

MAYALI BOREK

.. .
.
Malum burada istedigimiz her an yufka bulamiyoruz. Ben de mayali hamurdan klasik doseme borek yaptim. Sonuc harika oldu!!!

Malzemeler
.
Hamur icin
5 su bardagi un
2 tatli kasigi kuru ya da 1 kup yas maya
1 tatli kasigi tuz
Ilik su
..
Arasina surmek icin
2 yumurta 1/2 su bardagi sut
1/2 su bardagi yogurt
125 gr margarin/terayag
1/2 cay bardagi siviyag
..
Ic Harci
1/2 kg ispanak
2 yumurta buyuklugunde beyaz peynir
Siviyag
Pulbiber
.
.
Yapilisi: Hamur malzemeleri ile yumusak bir hamur yogurun, uzerini kapatip 1 saat kadar mayalanmasini bekleyin. Ispanaklari dograyip bir tavada biraz oldurun. Icine diger malzemeleri ekleyip karistirin. (Tuz koymayin, peynirin tuzu yeterli geliyor) Ayri bir kapta yumurta, sut, yogurt, tereyag ve siviyagi karistirin. Mayalandiktan sonra hamuru 6 parcaya ayirin. Herbir hamuru olabildigince ince acip tepsiye doseyin. Uzerine yumurtali harctan surun. Ucuncu yufkayi da ayni sekilde yaptiktan sonra uzerine ispanakli harci yayin. Diger yufkalari da ayni sekilde hazirladiktan sonra kalan sivi harci en uste dokup, kesin. 200 derecede (400 F) uzeri kizarincaya kadar pisirin.
.
.

No comments: