Saturday, November 24, 2007

KIYMALI BOREK

.
Gecen ay misafirlerim icin yaptigim bu boregi yayinlamayi unutmusum:)) Ben onceden yapip buzluga koymustum. Tazeyken tadi gercekten muthisti ama buzluktan cikinca niyeyse ayni tadi yakalayamadim. Bu yuzden taze tuketmenizi ya da pisirmeden buzluga koyup, yiyeceginiz zaman pisirmenizi tavsiye ederim.
.
Malzemeler
.
1kg un
1 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi zeytinyagi
1 paket kabartma tozu
1- 1,5 su bardagi ilik su
1 tatlı kasigi tuz
75 gr tereyagi
2 yumurtanin sarisi
.
Kiymali Ic Harci
.
200gr kıyma
1 baş kuru soğan
2 adet yesil biber
1 adet domates
1 dis sarimsak
1 tatlı kaşığı tuz
Pulbiber, karabiber
.
Yapilisi: Soganlari ve biberleri kucuk kucuk dograyip kiymayla kavurun. Sarimsak, baharat ve tuzu ilave edip altini kapatin. Daha sonra soyup kup kup dogradiginiz domatesi ilave edin. (Tekrar pisirmeyin, domates sulanir) Tereyag haric hamur malzemeleri ile yumusak bir hamur yogurun. Hamuru 6 bezeye ayırıp 15 dakika dinlendirin. Bu arada tereyağını eritin. 15 dakika sonunda her bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince yufkalar halinde açın. Fırçayla yufkanın her tarafını yağlayın. Yufkayı rulo halinde sarin. Sardığınız ruloları 4 parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz parcalari yagin donmasi icin bir muddet buzdolabina veya buzluga koyun. Hamur bitene kadar ayni islemi tekrarlayin. Buzdolabından çıkardığınız hamurları açarak kucuk dikdortgenler elde edin. Açtığınız her bir hamura bir tatlı kaşığı içten koyarak rulo şeklinde kapatın. Börekleri katlama yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C (400 F) fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

No comments: