Tuesday, February 13, 2007

KUS YUVASI BOREGI


Yine duayenimiz portakalagaci'ndan denedigim bir tarif. Goruntu ve lezzet itibariyle favori tariflerim arasina girdi. Portakalagaci'nda cemenli yapilmis ama orjinal tarifin sosisli oldugu soylenmis, ben cemen sevmedigimden sosili yaptim... Tarifte ufak tefek degisikler de yaptim, benim yaptigim sekliyle yaziyorum. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim...
.
Malzeme
.
3 adet yufka
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
125 gr margarin ya da 1 cay bardagi zeytinyağı
2-3 adet sosis
100gr rendelenmiş kaşar peynir
2 adet domates
1 yumurtanın sarısı
.
Yapilisi: Yufkaların her birini sigara böreği keser gibi sekiz eşit parçaya bölün. Bir kapta süt, yoğurt, yumurta ve yağı çırpın. Sırayla üçgenlerden birinin üzerine bu karışımı sürün. Üçgen yufkaların geniş kenarlarından tutup, rulo yaparak yarıya kadar sarın. (yine sigara böreğini sarıyormuş gibi). Dar kenarı rulonun ortasına değecek şekilde içe katlayın. Rulo yaptığınız geniş kenarın iki ucunu içe doğru döndürerek birleştirin. (Birleşme yerlerinin yapışması için uçlarına hazırladığınız yoğurtlu içten sürün.) Böylece altı kapalı bir havuz şekli elde edin. Aynı işlemi kalan yufkalar için de yapın. Diğer yandan dogranmis sosis, domates ve kaşarı karıştırın. İçi yufka havuzlarına paylaştırın. Yumurta sarısını yufkanın kenarlarına sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
.
Not: Boregin sarilisi iyi anlasilmadiysa portakalagacinda verilen tarifin resimlerine buradan ulasabilirsiniz.

No comments: