Saturday, February 24, 2007

GALETA UNLU POGACA



Her zaman yaptigim mayasiz peynirli pogacalari, bazi yemek sitelerinde gordugum sekliyle ve de peynir yerine patatesli yaptim. Maksat degisiklik olsun:)) Tadi zaten bildik bir tat, son derece risksiz ve lezzetli bir pogaca... Bu arada bu tarifi normal pogaca olarak yapacak olursaniz uzerine yumurtanin akini degil sarisini sureceksiniz..
.
Malzeme
.
1 paket tereyagi ya da margarin (oda sicakliginda)
2 yumurta (1 tanesinin akini ayirin)
2 yemek kasigi yogurt
Yarim cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
Un
.
Ic malzemesi
.
5-6 patates
Siviyag
Pulbiber
Tuz
.
Uzerine:
3 yemek kasigi galeta unu
yumurta aki
.
Yapilisi: Patatesleri haslayip soyun. Hepsini ezdikten sonra pubiber, tuz ve biraz siviyag ilave edip karistirin. Ayri bir kapta kulak memesi kivaminda hamuru yogurun. Hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar alip avcunuzda duzeltin, içine 1 tatlı kasigi patatesli içten koyup yuvarlak sekil verin. Kapatilan taraf alta gelecek sekilde yaglanmis tepsiye dizin. Uzerine yumurta aki surup galeta unu serpin. 200 derecede uzeri pembelesinceye kadar pisirin.

No comments: