Bu da ozledigim lezzetlerden biriydi. Internette bir sitede tarifine rastlayince hemen denedim. Gercekten adi gibi tam bir pastane pogacasi oldu, yumusacik ve agizda dagilan bir pogaca... Yalniz pastaneler cok az peynir koyar ya ben bol koydum ama bu seferde bazilari biraz tasti. Varmis bir bildikleri demek ki :)) Olsun ben yine de bol peynirli olanini tercih ederim...
.
Malzeme
.
250 gr oda sicakliginda margarin ya da tereyag
1 cay bardagi ilik su
1 cay bardagi ilik sut
1 paket yas maya ya da 2 tatli kasigi kuru maya
2 corba kasigi seker
2 yumurta (1'inin sarisi uzerine)
1 tatli kasigi tuz
Un
.
Yapilisi: Ilik su ile mayayi karistirip 10 dk. kabarmasini bekleyin. Diger malzemeleri de karistirip elinize yapismayana kadar un ekleyin ve iyice yogurun. Hamuru bir bezle sarip 45 dk. kadar mayalanmasini bekleyin. Ardindan hamurdan kucuk parcalar alip ortasina peynir koyun ve pogaca sekli verin. Uzerine yumurta sarisi surup 200 derecede pisirin.
No comments:
Post a Comment