Ozellikle isyerindeki arkadaslarim simite ne kadar duskun oldugumu bilirler. Her sabah bikmadan usanmadan ise gider gitmez kurumun kadrolu(?) simitcisinden 2 adet simit ve bir pinar beyaz alinir. Yanina da duble bir cay soylenir. Afiyetle yenir. Simitlerden biri benim icin digeri de amme mali:)) Gelen gecen bir parca koparir. Acikan solugu bizim odada alir, nasilsa Selma'nin masasinda simit vardir diye:)) Satirlarimin ne kadar ozlem dolu oldugunu da farketmissinizdir sanirim. Neyse insallah iki yil sonra kaldigimiz yerden devam ederiz.
.
Iste bu ozleme bir nebze olsun son vermek icin evcini 'nin sitesinde gordugum tarifi denemeye karar verdim. Iyi ki de denemisim, cunku bildigimiz simite cok benzer bir simit oldu. Pazar gunu guzel bir kahvalti keyfi yapip afiyetle yedik. Son derece kolay bir tarif, ozellikle hijyen sebebiyle disaridan simit almak istemeyenlerin ya da bizim gibi gurbet elde simit ozleyenlerin denemelerini tavsiye ederim.
.
(6 Adet Simit Icin)
.
Malzeme:
.
3 su bardagi un
1.5 tatli kasigi kuru maya
Ilik su
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Pekmez
Su
Susam (Mumkunse kavrulmus)
.
Yapilisi: Mayayi bir miktar ilik suda eritip, un, tuz ve sekeri ekleyerek ilik suyla yumusak bir hamur yogurun. Hamuru 6 bezeye ayirip 15-20 dakika kadar dinlendirin. Bu arada firinin isisini 230 dereceye getirin, iyice isinsin. Ayri bir tencerede 1.5 cay bardagi pekmeze 4-5 cay bardagi su katin ve ocakta kaynamaya birakin. (Karisimin rengi acik kola rengi olacak) Hamurun bir parcasini alin elinizle uzatip simit sekli verin. Ocakta kaynayan pekmezli suyun altini kisin ve kevgir yardimiyla sekil verdiginiz her bir hamuru kaynayan suda bir 1-2 dakika bekletin. Sonra susamlari yaydiginiz bir tabaga alin, iyice susama bulayin. Tepsiyi onceden bos olarak firina koyun, bir miktar isinsin. Isinmazsa simitler tepsiye yapisiyor. Daha sonra susamladiginiz simitleri tepsiye yerlestirin ve iyice kizarana kadar pisirin.
No comments:
Post a Comment