Wednesday, October 25, 2006

KREMALI ISLAK KEK

.

Evde kalan sutu degerlendirmek icin yaptigim bir tatli. Son derece hafif ve lezzetli oldu. Ben kucuk yuvarlak borcama yaptim. Daha buyuk olsun isterseniz kare borcam icin iki kati malzeme kullanin.
.
Malzemeler:
.
Keki icin:
.
2 yumurta
2 fincan toz seker
1 fincan siviyag
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
Dovulmus ceviz
3 fincan un
1 su bardagi sut
.
Kremasi icin:
.
1 subardagi un
1,5 yemek kasigi un
2/3 cay bardagi seker
1 paket vanilya

Yapilisi: Sekerle yumurtayi cirpin. Yagi ve diger malzemeleri ekleyin. Borcama dokup 175 derecede pisirin. Kek biraz iliyinca uzerine 1 bardak sekerli ve kakaolu sutu dokun. Ayri bir tencerede krema malzemelerini karistirin ve katilasincaya kadar pisirin. Altini kapattiktan sonra arzu ederseniz bir kasik kati yag ilave edin, eriyinceye kadar karistirin ve kekin uzerine dokun.

No comments: