Monday, October 30, 2006

KABAK TATLISI




Bugunlerde Halloween yani Cadilar Bayrami yaklastigindan bayramin simgesi olan balkabagini heryerde gormek mumkun. Market raflari balkabaklariyla dolup tasmis durumda. E bu durumda bir kabak tatlisi pisirmemek olmaz tabii.
..
Tatli gercekten cok guzel olmustu. Ama tabii ki bunun en onemli nedeni kabagin gercekten cok guzel olusuydu. Kabagi buranin organik urunler satan WholeFoods adli marketinden satin aldik. Sanirim kabagin organik olusu da lezzetinde farklilik yaratti.
.
Malzeme:
.
1 Adet Orta Boy Balkabagi
2-3 Su Bardagi Seker
.
Yapilisi: Balkabagini soyup, dogradiktan sonra bir tencereye bir kat seker bir kat kabak seklinde yayin. Sulanmasi icin bir gece bekledikten sonra altini iyice kisarak pisirin. Pismesine yakin tadina bakin, sekeri az gelirse uzerine seker ekleyerek altini iyice acin, biraz kaynayinca tekrar kisin. Tadini ayarlayana kadar ayni islemi tekrarlayabilirsiniz. Servis yapmadan once uzerine dovulmus ceviz serpebilirsiniz.
.
Not: Bir gece bekletmek istemiyorsaniz kabagi pisirirken 1 cay bardagi su ilave edin. Ama bekletirseniz daha lezzetli oluyor.

No comments: